Hızlı kargo aynı gün teslimat ve ertesi gün kargo şartları

Hızlı kargo aynı gün teslimat

Hızlı kargo, aynı gün teslimat ve ertesi gün kargo şartları :

Allyz, siparişleri en çabuk şekilde göndermek üzere kargo şirketine verme prensibine sahip bir firmadır. Teslim ve mesafeli satış sözleşmesi kuralları gereğince tercihimiz, siparişi en kısa sürede ve en hızlı bir biçimde müşteriye ulaştırmak olsa da bunun elimizde olmayan bazı koşulları bulunmaktadır.

Hangi kargo firmasını seçerseniz seçin bu genel şartlar neredeyse her bir kargo şirketinde çok benzer özellikler taşır. Ancak teslimden sonraki taşıma süresi ise kargo firmasından firmasına göre çok değişkenlik taşır. Üstelik aynı firma ile gönderilen kargo, başka bir zaman diliminde daha hızlı veya daha geç de gelebilir ki bunların hepsi lojistik ile ilgili ayrıntılı konulardır. Mücbir (zorunlu) nedenleri olduğu, örneğin pandemi veya doğal koşulların zorlaştığı dönemler tüm kargocuların çekincesidir.

Aynı gün teslimat & Ertesi gün teslim
Aynı gün teslimat & Ertesi gün teslim

Tüketici hukuku açısından genel olarak siparişlerin üç iş günü içinde kargoya verilmesi ile satıcı sorumluluktan kurtulur. Dolayısıyla satıcının 3 gün içerisinde paketi kargo firması olan taşıyıcıya vermesi ile görev tamamlanmış sayılır. Ancak özellikle internetten yapılan alışverişlerde müşteri gönderinin en hızlı şekilde adresine gelmesini, satın aldığı ürüne çabuk bir şekilde ulaşmasını, belki de büyük bir heyecan ve merakla bekler. Bu nedenle Allyz olarak öncelikle aynı gün teslim yapan siteler arasında yer almaktan gurur duysak da eğer aşağıda belirtilen şartlar oluşmuyorsa bu mümkün olamamaktadır. Bu durumda da yine üç gün kuralına bağlı kalmaksızın en geç ertesi gün kargo firmasına vererek, yolda geçen sürelerin de bir an önce başlamasının müşteriler yönünden önemini anlıyoruz.

Tüm bunların yanı sıra firmamızın İstanbul Merkezli olması nedeniyle, İstanbul içi hızlı kargoları aynı gün içinde verilen ancak belli bir saate kadar verilen siparişler için uygulayabiliyoruz. Bu sebeple siparişin verildiği saat de çok önemli bir unsur ki bunlara birazdan değineceğiz. Eğer bu saate kadar sipariş verilmediyse artık aynı gün teslimat kargo imkanı maalesef yok.

Aşağıdaki tablo Yurtiçi kargo firmasından alınmış olsa da diğer çalıştığımız Aras Kargo ve diğer firmalar için de yaklaşık kurallar listedeki gibidir. Sonuç olarak hedeflenen bir süre belirleseler ve bu sürelerde kargoları ulaştırmaya çalışsalar da bu her zaman tutarlı olmayabilmektedir.

Kargo Mesafe  Kargoya Verme Tahmini teslim süresi
(gün – saat) En hızlı En geç
Şubeden Şubeye 600 km. altı Pazartesi – Cuma:  09:00 – 18:00 1 İş Günü 2 İş Günü
600 – 1200 km. arası Cumartesi:  09:00 – 17:00 2 İş Günü 3 İş Günü
1200 km üstü 3 iş günü 4 İş Günü
Kapıdan Şubeye 600 km. altı Pazartesi – Cuma:  09:00 – 18:00 1 İş Günü 3 İş Günü
600 – 1200 km. arası Cumartesi:

09:00 – 17:00

2 İş Günü 4 İş Günü
1200 km. üstü 3 İş Günü 5 İş Günü
Şubeden Kapıya 600 km. altı Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00 1 İş Günü 3 İş Günü
600 – 1200 km. arası 2 İş Günü 4 İş Günü
1200 km. üstü 3 İş Günü 5 İş Günü
Kapıdan Kapıya 600 km. altı Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00 1 İş Günü 4 İş Günü
600 – 1200 km. arası 2 İş Günü 5 İş Günü
1200 km. üstü 3 İş Günü 6 İş Günü
Yurtdışı Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

Aynı gün teslim

Allyz, şubeden kapıya hızlı gönderim sağladığından tabloda da görüleceği üzere merkezi İstanbul olması nedeniyle eğer sipariş aynı şehir içi bir lokasyondan verildiyse ve sabah saat 09:00’a kadar verildiyse ve müşteri tarafından aynı gün hızlı teslimat seçeneği seçilerek hızlı teslim ücreti de ödendiyse gün içinde İstanbul içi transferi ve aynı gün teslim yapılabilir. Normal olarak Yurtiçi ve Aras firmalarında gönderiyi saat 11:00’a kadar şubeye teslim ederek, bunun da aynı günde teslim edilecek kargo ücretini ödemek koşuluyla, siparişleri gün içinde teslim edebilirler. Ancak bunu firmamızın bir taahhüdü olarak algılamamanızı rica ederiz. Çünkü taşıma firmasına erken teslim etmemize rağmen kendi iç işleyişlerine müdahale edememekteyiz ve gecikmeler de taşıyıcıdan kaynaklanabilir. Bu durumda ürün en geç ertesi gün teslimat yapılmış olur.

 

Ertesi gün kargoya teslim

Eğer hızlı teslim seçeneği şartları yerine gelmeden sipariş verildiyse yukarıda anlatılan 3 iş günü içinde kargoya verme süresini beklemek yerine en geç ertesi gün kargoya vermeye çalışıyoruz.  Çünkü müşterilerin beklemesi, kurye ne zaman gelecek şeklindeki merak ve endişelerini anlayışla karşılıyoruz. Bizler taşımaya verdikten sonra size göndereceğimiz takip kodu veya linkiyle kargonun durumu, kuryenin tahminen ne zaman gelebileceği gibi bilgilere ulaşabileceğinizi zaten biliyorsunuz. Büyük bir heyecanla acele bir şekilde aynı gün teslimat yapabilmek, müşterilerin özellikle acil ihtiyaçlarını hızlı bir kargo deneyimi ile gidermelerini sağlamak en büyük hayalimizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish