Seveceğiniz Bir Giysi Dolabı Hazırlamanın 7 Kuralı

Giysi dolabı hazırlamanın 7 kuralı

Giysi Dolabı Hazırlamanın 7 Yolu

Gadıropunuz var ama seveceğiniz bir giysi dolabı hazırlamak zaman alır, ancak en çok giyeceğiniz o parçaları topladığınız zaman tüm çabanıza değdiğini görürsünüz. Çoğumuz dolabımızdaki kıyafetlerin en az yarısını giymeyiz, bu yüzden çok fazla yer ve para  israfı yaparız. Üstelik gereksiz eşyalarla dolu sıkış tıkış kalabalık bir giysi dolabında aradığınız şeyi de bulamazsınız. Bununla birlikte havalandırma imkanı hiç yok veya az ise fazla sıkışıklıktan dolayı eşyalar da hava almadığı zaman koku da yapabilirler.

Eğer dikkatinizi doğru ürünleri almaya verirseniz, giysilerinizin size çok daha yakıştığını fark edersiniz. Bu öneriler, giymeye bayılacağınız parçalarla dolu optimum ve verimli bir dolap hazırlamanıza yardımcı olacaktır. İşte bazı önemli püf noktaları ve hayati ip uçları:

 

Gerçekçi Olun – 1

Beğeneceğiniz bir gardırop oluşturma yolunda atabileceğiniz ilk adım; size, vücut şeklinize ve yaşam tarzınıza neyin uygun olduğunun farkında olmaktır. Başka bir vücut tipi için tasarlanmış olsa da sadece beğendiğiniz için bir elbise almak sık yapılan bir hatadır. Sonuç, onları hiçbir zaman giymemek ya da onların içinde güzel hissetmemektir. Benzer şekilde, asla şık davet veya partilere katılmıyorsanız dolabınızı abiye giysilerle doldurmak da bir hata olacaktır.

Dürüst Fikirler – 2

Size neyin uygun olduğunu anlamaya yardımcı olmak için bazı dürüst arkadaşlarınızın yardımına başvurabilirsiniz. Gardırobunuzdaki her şeyi deneyin ve her parça hakkında dürüst bir görüş isteyin. Onlar giysilerin arkadan nasıl durduğunu görebilirler (tam bir dönüş yapıp arkanızın nasıl durduğunu görmek çok daha zor!). Sonra fazla eşyaları ayırarak veya başkasına vererek giysi dolabı düzenleme işini ertelemeden başlatın.

Ayrıca alışverişe gittiğinizde yanınızda bir arkadaş götürün ki siz satın almadan önce alacaklarınız hakkında yorum yapsınlar. Eğer internet üzerinden online alışveriş yapıyorsanız en azından yanınızdaki kişi ile giysi hakkında kritik yapabilin.

Zevklerinizin Farkında Olun – 3

Giyim zevklerinizin farkında olmak, satın alma hataları yapmanızı önler. Neyi beğenip neyi beğenmediğimizi bilmek çocuk oyuncağı gibi görünüyor olabilir, ancak bir şeyi satın almadan önce onu gerçekten beğenip beğenmediğinizi iyi düşünün. İçgüdüsel satın almalar, ileride tozlanacak giysiler şeklinde sonuçlanmaya mahkumdur. Bir süre uzaklaşıp bu alışverişi yapmak isteyip istemediğinizi düşünürseniz, baştan o giysiyi o kadar beğenmediğinizi fark edebilirsiniz.

Hayat Şartları – 4

Hayat şartlarınız değiştikçe gardırobunuzu buna göre adapte etmek, kendinizi giysilerinizin içinde daha rahat hissetmenizi sağlar. Örneğin, çok şık giyinmeyi şart koşan bir ofisteki işinizden ayrılıp, daha rahat giyinilen bir ofise geçtiyseniz, şık giysiler içinde rahatsız hissedersiniz. Anne olmak yani ebeveynlik de giyim tarzınızı değiştiren neredeyse kesin olan durumlardan biri!

Moda Değil, Tarz – 5

Pek çok giyinme hatası, modadan fazla etkilenme sonucu doğar. Modayla ilgili problem şudur ki, buyurduğu giyim tarzı hepimiz için uygun değildir. Modayı takip eden biri olmak yerine tarz sahibi biri olmayı deneyin, bu kişisel olarak sizi daha çok öne çıkartacaktır. Zaten moda pek de matah değildir, değişip durur!

Değişime Açık Olun – 6

Bu 3 numarayla çelişiyor gibi görünebilir, ancak zevkleriniz değişebilir ve bu değişimleri iyi takip etmeniz gerekir. Çok kısa zamanda değişebilirler, bu yüzden daha geçen yıl giydiklerimiz artık bize çirkin görünüyor olabilir. Eğer bunu yaşarsanız, yeni şeyler denemenin zamanı gelmiş demektir. Tonlarca yeni giysi almak zorunda değilsiniz, ancak; en sevdiğiniz bluzü pantolon yerine etek ile kombinlemeyi deneyebilirsiniz. Varsa mont yerine trençkotunuzu denemek de bir diğer alternatif kombin oluşturmaya yarar.

Terziye Bir Seyahat – 7

Son olarak da, kıyafetlerinizi terziye götürüp üstünüze tam oturacak şekilde tekrar diktirmeyi deneyebilirsiniz. İlla terziye gitmek zorunda da değilsiniz, bir dikiş makinası iş görecektir. Bu düşündüğünüz kadar zor bir iş değil; Giysiyi tersten giyip yeni dikişlerin olmasını istediğiniz yerleri işaretleyerek başlayabilirsiniz.

 

Gardrop
Kalabalık ve Sıkışık Gardırop

Giymeyi planlamadığınız giysilerle dolabınızda yer işgal etmeye hiç gerek yok. Giysi dolabı düzenleyici organizer almak da kesin çözüm olmaya yeterli değil. Bu yüzden yeni bir şey almadan önce iyi düşünmek ve size neyin yakıştığına karar verme aşamasında adil, objektif, tarafsız ve dürüst davranın. Zamanla, gerçekten sevdiğiniz bir gardırobunuz olacak.

Şu anki dolabınız ne kadarı gerçekten giydiklerinizle dolu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish