Sağlıklı sütyen seçimi nasıl olmalı?

Doğru ve sağlıklı sütyen seçimi

Sağlıklı sütyen seçimi nasıl yapılmalıdır?

Yanlış sütyen tercihlerinden doğan birçok hastalıklar olduğundan sağlıklı sütyen seçimi çok önemlidir.

Doğru Sütyen nasıl seçilir?

Geçmeyen sırt ağrıları, ciltte tahriş, bel ve boyun ağrısı ile göğüslerinizdeki şekil bozukluğu gibi şikayetleriniz var ise yanlış sütyen seçimlerinizden dolayı olabilir.

Bir kadının kusursuz güzelliği, Fransızca “soutien-gorge” kelimesinden aktarılan sütyen ve iç giyim ürünleri ile başlar aslında. Doğru seçilmemiş bir iç çamaşırı takımı istediğiniz kadar tarz ve şık görünün sizi hiç olmadık şekilde rezil edebilir ve canınızı sıkabilir.

sütyen takımı
Allyz sütyen takımı modelleri

Ayrıca yarattığı sağlık problemleri açısından da yanlış çamaşır seçimi yüzünden sıkıntılar yaşamak istemezsiniz değil mi?

Sütyen seçiminde doğrular ve yanlışlar

Yanlışlar

Sütyen seçerken şu detaylara dikkat edilmesi gereklidir. Aşağıdaki gibi sorunlar yaşıyorsanız doğru sütyen seçimi yapmamış olursunuz.

  1. • Eğilip kalktığınızda göğüsleriniz sütyeninizden dışarı çıkıyorsa,
  2. • Göğsünüz sütyenin içine tam yerleşmemişse,
  3. • Çamaşırınızın ön ve arkası aynı hizada değilse,
  4. • Sütyeninizin arkası yukarı doğru çıkmışsa,
  5. • Göğüs kafesinizi sıkıştırıyor ve baskı yapıyor ise,
  6. • Potluk yaparak kötü bir görüntüye sebep oluyorsa sütyeninizi yanlış seçmişsiniz demektir.

Doğrular

Yukarıdaki yanlışların tam tersi şekilde, püf noktası olarak sütyeniniz göğsünüzün bedenine uygun olmalıdır. Bunun için göğüs altı çevresi ve göğüs çevresi ölçüleri doğru hesaplanarak satın alınmalıdır. Deneme ve tecrübe etme şansı olmadığından özellikle internetteki alışveriş sitelerinden alıyorsanız mutlaka ölçülere dikkat etmelisiniz.

Sütyenlerin sırt uzunluğu ve göğüs uzunluğu farklılık gösterir. Ve sütyen bedenleri buna göre de değişkenlik gösterir. Siz de bu değişkenliği göz önünde bulundurarak herhangi bir fiziki mağazadan sütyen alacağınız zaman en azından kıyafetinizin üzerinden denemelisiniz.

Yapacağınız denemelerde sütyenin göğüsleri aşırı sıkmayan, göğüs kafesini saran sütyen kısmı da aşırı dar veya geniş olmayan ve askısı çok sıkmayan sütyen modelleri tercih edilmelidir. Çok yönlü kullanımlar için askıları çıkan ürünleri tercih etmenizi öneririz.

Sağlık açısından ise sütyen kumaşı seçiminde hava geçirgenliği olan, nem çeken ve teri emen pamuklu kumaşlar tavsiye ediyoruz. (Pamuk karışımlı olan modeller de tercih edilebilir).

SÜTYEN BEDENİ HESAPLAMA

Doğru sütyen ölçüsü nasıl alınır diye merak ediyorsanız en önemli püf noktası şudur; Üzerinizdeki sütyenin arka bandı yukarıya doğru kıvrılıyorsa size büyük olduğu anlaşılır. Doğru beden ölçüsüyle giyilen sütyenlerin arka bant kısmı sırt bölümüne yatay bir biçimde oturur, alt bölgesi göğüsleri sarar, kaburgaya oturur ve göğüsleri hafifçe yukarı kaldırarak daha dik bir görünüm sağlaması gerekir. Sırta rahatsızlık vermemesi yönünden lastikli kısmının da fazla bol veya fazla sıkı olmaması gereklidir.

Sütyenlerin etiketlerinde bulunan harfler ve rakamlar neyi ifade ediyor?

  • A-B-C harfleri meme büyüklüğünü,
  • 32-34-36 sayıları ise sırt genişliğini

ifade ediyor.

Sütyen Nasıl ölçülür?

Mezura ile göğüs büyüklüğünü ölçmek için;

  1. İlk adım olarak göğüs bölümünüzün tam altının sırt dahil çevresini,
  2. İkinci adım olarak da göğüs kısmının en geniş yerinin çevresini

ölçmelisiniz.

Her ikisi arasındaki fark

  • 6.5 cm. ve daha küçükse A,
  • 6.5-13 cm. arası ise B,
  • 14-19.5 cm. arası ise C,
  • 19.5-26 cm. arasında ise D

bedene sahipsiniz demektir.

BEDEN NUMARALARI (1-Göğüs altı ölçümü)

 

Sırt Genişliği (cm.) Beden (Avrupa) Beden (İngiltere)
63-67 30 65
68-72 32 70
73-77 34 75
78-82 36 80
83-87 38 85
88-92 40 90
93-97 42 95
98-102 44 100

 

KAP ÖLÇÜSÜ (2-Gögsün en geniş kesiminin çevresinin ölçümü)

Sütyeni giyerek askılarını ayarlayın, göğüs altı çevresiyle askılar sıkı veya gevşek olmayacak şekilde sütyenin orta noktası göğüs kafesine oturmalıdır.. Sütyenin kup bölümünde büzülme ya da boşluk oluşmuyorsa ve göğüsleriniz kaptan taşmıyorsa bedeninize uygun olarak düşünebilirsiniz.

GÖĞÜS ALTI – GÖĞÜS KUP ÖLÇÜLERİ

 

Avrupa İngiltere İngiltere
60 28 AA
65 30 A
70 32 B
75 34 C
80 36 D
85 38 DD
90 40 E
95 42 F
100 44 G

Giysinizi tamamlayan ve kusursuz bir görünüm kazanmasını sağlayan şey iç çamaşırlarınızdır. Bu nedenle sağlıklı sütyen seçimi hem sağlığınız hem de görünümünüz açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple kadın iç giyim reyonumuzdan inceleme ve karşılaştırma yaparak sizin için en doğru modeli bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish