Her Kadının Mutlaka Sahip Olması Gereken 7 Parça

Kadınların Mutlaka Sahip Olması Gereken Parçalar

Kadınların Mutlaka Sahip Olması Gereken Parçalar

Mevsim ve sezon değişiklikleri gardırobumuzu güncellemek, değişiklik yapmak ve fazlalıklardan kurtulmak için en ideal zamanlardan biri. Özellikle yaz aylarına girdiğimiz ve indirim sezonunun tüm hızıyla devam ettiği şu zamanlarda sadece birkaç anahtar parça satın alarak ya da dolabınızda fazlalık yapan bazı parçaları temizleyerek daha hareketli bir gardıroba sahip olmanız mümkün. Özellikle görünüşünüze özen gösteriyorsanız ve her sezon yeni parçalar için alışverişe çıkıp, gardırobunuza ‘taze’ parçalar ekleyerek oluşturduğunuz kalabalık bir gardıroba sahipseniz tavsiyelerimize göz atmanızı öneririz.

Kalabalık bir dolaba sahip olmadan her ortamda giyilebilecek hayat kurtaran 7 parçayı olmazsa olmaz veya mutlaka sahip olunması gereken parçaları listeledik.

1. Midi Etek vs. Mini Etek

Bir taraftan etek modelleri çılgınca uzuyor bir taraftansa boyları çılgınca kısalıyor. Midi ve mini etek modelleri mutlaka sahip olmanız gereken parçaların başını çekiyor. İster kalem, ister deri, ister kloş isterse de pastel olsun midi boy etekler bu sezonun da en gözde parçalarından! Diz ile ayak bileği arasından biten boyları ile kombinlemesi diğer etek türlerine göre her ne kadar daha zor olsa da midi  etek modelleri de bu sezon şıklığın anahtarı olacak! Bel hizasında başlayıp, belinizi sıkıca kavrayan etekler tercih etmeniz belinize vurgu yaparak sizleri daha ince gösterecektir. Bunun için belinizi vurgulayan bir kemerden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca midi boy etek kombinlerinin bir diğer püf noktası da eteğinizin üzerine çok bol ya da salaş bir şeyler giymemektir. Bol üstler sizi olduğunuzdan kilolu gösterebilir.

2. Jeanler

 

Değişik pantolon modelleri arasından ön plana çıkan, moda dilinde Denim, Skinny jean, kot pantolon diye adlandırılan Jeanler sonsuza kadar hepimizin favorisi ve bir numaralı dostları! Her sezon onları yeniden sevip tekrar kullanmak için milyonlarca sebep bulabiliriz. Bu sebeplerin en güzellerinden bir tanesi de paçaları kıvrılmış jeanler! Jean pantolon ve monttan oluşan ceketli jean takımlar görünümünüze sofistik bir hava katabilir aynı zamanda tarz sahibi bir duruş yakalayabilirsiniz. Paçaları uzunsa ister tek paçanızı kalın bir kat şeklinde yukarıya katlayın, isterseniz de her ikisini de bileklerinizi ortada bırakacak şekilde kıvırın. Bu yöntem hem zarif ayak bileklerinize dikkat çekecek hem de zaten uzun bir paçanız varsa sizi kestirme derdinden kurtaracaktır. Slim fit pantolonlar da dar ve streç kalıplarıyla her zaman bulunması gerekenler arasında.

 

 3. Gömlek Elbise  

Erkeklerin bembeyaz jilet gibi gömleklerini aldık kadın modasına uyarladık ve kusursuz  gömlek yaka elbise modelleri yarattık! Zira tasarımcıların gömlek elbise modelleri üzerine böylesine titremesinin bir sebebi var! Ne mi? Değişik renkli veya beyaz gömlek elbise bir gardırobun olmazsa olmazıdır! Tek parça olması, şık-spor arasındaki dengeyi çok iyi kurması ve ofise, alışverişe hatta eğlenmeye çıkarken bile giyilebilir olması onu tüm tasarımcıların ve kadınların bir anda gözdesi yapamaya yeter de artar bile. Özellikle sıcak yaz günlerinde, kolay giyilebilir ve her ortama uyum sağlayacak bir parça arıyorsanız beyaz ya rengarenk bir gömlek elbise imdadınıza Hızır misali yetişebilecek en güzel parçalardan biridir.

4. Trençkot

Bir gardıropta mutlaka sahip olmamız gereken parçalardan bahsediyorsak; trençkot adeta bir demirbaştır! Zamansız ve klasik oluşu ile giyildiği anda yürüyüşü, duruşu bile değiştiren bu muhteşem parça kesinlikle must-have’ler arasında ilk sırada yerini alıyor. Mevsim geçişleri için son derece ideal, şık ve feminen trençkot modelleri her rengi ayrı bir romantik ayrı bir klasik duruş sergiliyor. Trençkotlar pek çok stilde üretilirler. Uzunu, kısası, düğmelisi, kuşaklısı, keteni, sateni, ekru renklisi, laciverti, camel, hardal ya da haki rengi olmak üzere pek çok model ve renkte bulabileceğiniz trençkotları gardırobunuza eklemeyi unutmayın. Göreceksiniz kimi zaman dolabınızda var olması bile yetecek iyi hissetmenize!

 

5. Loafer Ayakkabı

Rahat ve Klasik modellerin yanı sıra ayakkabılardan bahsedecek olursak sahip olunası en seksi ve aynı zamanda en rahat parçalardan biridir loafer ayakkabılar! Düz taban olmasına bakmayın, babet giymek istemeyenlere şık bir bir alternatif sunarken; topuklu ayakkabı giyemeyenlere de rahat bir çözüm yolu göstermektedir loaferler. Kıyafetlerinize kimi zaman sportif kimi zaman da şık bir dokunuş eklemenin en pratik yollarından da biridir. Hatta ve hatta sportif şıklığın kilit parçasıdır. Siyah derisinden, renkli olanlarına hayvan baskılılardan çivililere kadar pek çok çeşidi olan bu güzel ayakkabıları yazın şortlarınızın ya da bilekte biten pantolonlarınızın altınına giyin ve ne demek istediğimi kendi gözlerinizle görün!

6. Geniş Kenarlı Şapka

İster soğuk kış aylarında ister sıcak yaz aylarında hepimizin vazgeçmeden kullandığı tek bir aksesuar vardır o da: Şapkalar! Gerek güneşten, gerekse de soğuktan yüzünüzü koruyan aynı zamanda görünüşünüze stil katan geniş kenarlı şapkalar mükemmel bir gardırobun olmazsa olmazıdır! Uygun fiyata pek çok mağazada bulabileceğiniz geniş kenarlı şapkalar ile diğer şapkalara oranla yüzünüzü daha iyi koruyabilir ayrıca sahilde güneşlenirken ya da gezinirken geniş bir şapkaya sahip olmanın verdiği çekicilik ile dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz.

7. Küçük El Çantaları

Bir kombini tamamlayan en önemli parçalardan olan çanta modelleri de mutlaka sahip olunması gerekenlerden. Gardırobunuz için hem çok kullanışlı hem de oldukça zarif bir aksesuar arıyorsanız küçük bir el çantası işinizi tam layığı ile görecektir! İster şık bir akşam yemeğinde ister arkadaşlarla yapılan kahve keyiflerinde hatta alışverişlerde kurtarıcı bir özelliği olan küçük el çantaları bu sezonun adeta gözde aksesuarları arasında kendine yer kapıyor! Rahat oluşu, büyük çantalar kadar ağır olmayışı ve taşıma kolaylığı ile gönüllere taht kuran bu sevimli el çantalarından ilkbahar yaz sezonları için bir tane edinmenizi tavsiye ederiz. Metal tokalı, askılı-askısız, işlemeli, taşlı, sade, klasik kesim, düz renkte ya da rengarenk… Seçim sizin; yeter ki siz işinizi görecek bir tanesini edinin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish