Metalik Renklerin Kombinlenmesi

metalik renkler nasıl kombinlenir

Metalik Renklerin Kombinlenmesi

Metalik renkli giysiler doğru şekilde kombinlenir ise oldukça şık bir görünüm kazanmaya olanak sağlar. Modanın en önemli ve en doğru kuralı doğru kombinleme yapmaktır. İşte sizlere metalik renklerin doğru kombinlenmesi ile ilgili birkaç ipucu;

metalik elbise kombinleri
Metalik elbise modelleri

Büyük Göğüslüler

Metalik renkler göğüsleri olduğundan daha büyük gösterir. Bundan kaynaklı olarak da büyük göğüslü kadınların üst bölgesinde metalik renkler kullanmaması gerekmektedir. Dar olan dore renkli bir pantolon ve yüksek topuğa sahip olan ayakkabılar ile bacaklarınızı vurgulamalısınız.

Bilgi: Dore rengi, Fransızca dilinde “altın” demek olup, altın renginde bir ton anlamına gelir. Dore tonu, sıcak bir altın tonudur. Dore renginin, lame renginden farkı şudur; Dore, lameye oranla daha mat yüzeye sahiptir ve daha az parlak olan bir renktir.

Geniş Kalçalar

Metalik renkli kıyafetleri üst bölgenizde kullanarak dikkatleri üst kısmınıza çekmeye çalışın. Mat (lame) veya dore olan kalçayı örtecek blazer ceket bu tarz kombinler için oldukça ideal olacaktır. Ceketi koyu renkli olan bir pantolon ile kombin yaparak sadeliği yakalamak mümkündür.

Erkeksi Hatlar

Parlak olan kumaşlar insanların vücut hatlarını olduğundan daha dolgun şekilde gösterir. Elbise seçiminde bu trendi baştan aşağıya kullanmayı tercih edebilirsiniz. Degaje dekolteli olan bir üstle göğüslerinizi daha büyük, bel kısmına oturan denizkızı formunda olan bir uzun etek ile vücudunuzu olduğundan daha çok kıvrımlı hale getirebilirsiniz.

metalik giysiler
metalik giysiler

Metalik Mini Etek

Metalik renkte bir etek, siyah çorap, topuklu ayakkabı ve siyah kazak ile harika bir kombin olabilir. Herhangi bir resmi etkinlik için harika bir seçimdir. Ayakkabı ve canlı renkli rujlarla modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Metalik Ayakkabılar

Topuklu veya düz metalik ayakkabıların birçok giysi ile uyumlu bir kombinasyonu vardır. Ayakkabının şekline ve bir veya başka bir giysiyle kombinlemek istediğimiz görünüme bağlıdır. Örneğin, siyah bir etek, ten rengi veya koyu bir çorap ve diğer kıyafetlerle uyum sağlayacak bir kazak ile bazı metalik topuklu ayakkabılar harika sonuçlar verecektir.

Ancak balerin tarzı metalik düz ayakkabılarınız varsa bunu her türlü pantolon ve uyumlu gömlekle olduğu gibi gündelik etekle de kombinleyebilirsiniz.

Metalik Pantolon

Metalik pantolonlar kombinlere ekstra bir ışıltı katan ve gözden kaçmayan modellerdir. Ama aynı zamanda açık renkli bir tişört, siyah veya koyu renkli bir blazer ve gündelik veya daha resmi bir ayakkabıyla kombinlersek harika bir görüntü sergileyebilirsiniz.

Metalik Elbise

Metalik bir elbise silüetinize her zaman çok fazla cazibe getirecektir. Ancak metalik elbise modelleri kombinlerken aksesuar ve tamamlayıcı giysilerde dikkatli olun, aşırı abartılı bir görünüm yaratabileceği için altın rengi veya bol olmaması durumunda almamaya çalışın. Metalik bir elbise, ten rengi çoraplarla harika uyum sağlar; doğal ve sade bir görünüm kazandırır.

Gümüş ve Altın Renkler

Metalik renkler fazlasıyla dikkat çektiği için, gümüş ve altın renkler de oldukça iddialı olarak karşımıza çıkar. Tabii ki sadece bu iki renk ile sınırlı değil. Moda tasarımcıları sarı, yeşil, pembe, mor gibi hemen her renkte metalik olan parlaklığı kullanıyor. Tasarımcılar metalik rengin parlaklığını renk paletlerinde uygularken genellikle pastel ve canlı tonları kullanarak rengin albenisini arttırmaya devam ediyor. Pastel olan metalik renkler yaz sezonu için uygun olan renklerde tasarlanırken mavi, leylak ve pembe renkleri de dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun yanı sıra canlı olan birçok renk kış mevsiminin kasvetini ortadan kaldırmak için moda severleri bekliyor önümüzdeki ilkbahar yaz sezonu.

Broker kumaşlar son yıllarda moda haline gelen renklerin ortaya çıkartılmasında ön planda tutulan kumaşlar olarak kullanılmaktadır. Barok tarzını ortaya koymak ve yansıtmak adına kullanılan ve kendiliğinden nakışlı kumaş olarak bilinen broker kumaşlar metalik olarak renkler ile harmanlanmış bir şekilde karşımıza çıkar. Dokulu olan kumaşlarda ise metalik olan renkler ağırlıklı şekilde kullanılır.

metalik takılar ve mücevherler

Aksesuarlarda Metalik Renk

Metalik renk denildiğinde akla gelen ve her iki renkten bir tanesi olan gümüş rengi, kadınlarda günlük tarzdaki kıyafetlerden abiye elbiselere kadar kullanılmaktadır. Metalik aslında yaşam parçası olan bir renktir. Bu sezon sadece günlük, abiye elbise ve ofis kıyafetlerinde değil, çanta, ayakkabı, takı ve aksesuarlarda da metalik olan gümüş rengini görebilirsiniz. Her sezon metalik olan gümüş rengi ile parlamak isterseniz dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Altın olan metalik rengi ise bu sezon lüks olan kumaşlarda, parçalarda ve aksesuarlarda kullanılarak tasarımcıların koleksiyonlarında dikkatleri üzerine topluyor. Yeni sezonun koleksiyonlarına göz atıldığında barok tarzını metalik tarz ile harmanlayan tasarımcılar ortaya muhteşem olan modeller ortaya çıkartmaya başlamıştır. Lüksün tek adresi olan altın renginin parlaklığı girdiğiniz her türlü ortamda kolaylıkla kullanabileceğiniz parçaların fırsatını sizlere sunmaktadır.

metalik aksesuar ve kolye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish